L-arginiini ja muita lisäravinteita

Oon nyt kesän aikana innostunut vähän enemmänkin näihin kaikkiin erilaisiin lisäravinteisiin, kun oon huomannu että näillä on oikeasti vaikutusta. Aiemmin puhuin jo sinkin merkityksestä, mutta sen lisäksi oon ottanut nyt mm. kreatiinia (toimii ihan oikeasti) ja sitten uutuutena l-arginiinia (ootko edes kuullut tästä?)

En ihmettele jos et oo, sillä en ollut itekään tietoinen siitä ennen kuin luin tän lisäravinnetiedon artikkelin aiheesta. Kuitenkin näytöt tän aineen toiminnasta on olleet tosi vakuuttavat, ja mitä enemmän sitä tutkitaan sitä paremmalta se melkein näyttää.

L-arginiini on siis aminohappo, että ihan luontainen osa ihmisen kehoa ja fysiikkaa. Se ei siis ole mikään erikoinen aine tai vaarallinen steroidi, vaan ihan perusturvallinen aminohappo, jolla on kuitenkin noin paljon hyviä puolia. Se vaikuttaa erityisesti verisuonten kuntoon ja siihen että ne myöskin pysyvät kunnossa. Ton lisäksi se mm. helpottaa painonpudotusta ja antaa pientä buustia liikunnan ja urheilun aikana. Aika hyviä asioita eikö vaan.

No en voi mitenkään sataprosenttisesti vielä suositella l-arginiinia, sillä en oo itekkään sitä käyttänyt kuin nyt joku viikon puoltoista. Mutta kaikki tulokset näyttäisi kyllä tosi lupaavalta ton suhteen, eikä se mitenkään oo niin kalliskaan aines. Kantsii kyllä koklaa, jos vähänkään jäi kiinostamaan.

Kreatiinin suhteen voin kuitenkin sanoa, että se ainakin toimii. Alussa sillä menee hetki ennen kuin sen vaikutukset alkaa näkyä, mutta sitten ne tuleekin kunnolla. Lisää tehoa salilla ja paremmin energiaa, nää on ne yleisimmät edut mitä kreatiini tarjoaa.

Melkein kaikki nyt varmaan jo tietää kreatiinista, joten en viitti siihen enempää nyt pureutua. Voitte kattoo vaikka tän videon jos on vielä jotain epäselvää mitä kreatiini on ja miten se toimii.

Sellasta mulla nyt vaan tällä kertaa. Kannattaa oikeasti olla avomielinen näiden lisäravinteiden suhteen, sillä vaikka niillä onkin niin huono maine osittain niin osa niistä toimii tosi hyvin. Ei nyt todellakaan kannata kaikkea uskoa mitä niistä sanotaan, mutta hyvällä tutkimuksella ja lukemisella voi löytää ihan helmiäkin tuolta jätteen seasta. Kukapa sitä ei haluaisi saada pientä buustia päivittäiseen elämäänsä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *