Puoli kiloa päivässä vai 300gr kerralla?

Kaikki meistä varmasti muistavat ne hieman ärsyttävät kasvismainokset “puoli kiloa päivässä ti-ti-dii”. No tässä ohje, jolla voit syödä ~300gr kasviksia yhdellä aterialla. Eikä tule ähkyä, lupaan! Tänään kasvishöystön ohessa käytin jauhelihaa proteiinin lähteenä ja nakkasinpa vielä muutaman cashewpähkinän perään antamaan hyviä rasvoja. Täydellinen kombo!

T, joka on satunnaisesti nirso ruokien (tai ainakin kokeilevan keittiöni tuotosten) suhteen, pitää tätä yhtenä parhaimmista resepteistäni! Tai en tiedä voiko ohjeesta, jossa käsketään vain paistamaan kasviksia, ottaa jotenkin propseja. Vähän otan kuitenkin. Herkkua tämä on ja pitää nälkää pitkään!

Lautanen on taarattu pois, kasviksia on oikeasti reilu 600 gr!

KASVISHÖYSTÖ á la Sarpukka

Tarvitset kahdelle:

1 ison paprikan tai pari pienempää
2 keskikokoista porkkanaa
2 isoa sipulia
2 isohkoa tomaattia
1-? valkosipulin kynttä, eli maun mukaan

Pilko paprika ohuehkoiksi suupaloiksi. Viipaloi porkkana suht ohuiksi viipaleiksi. Lohko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Heitä pilkotut ainekset pannulle paistumaan, älä anna palaa kuitenkaan. Pilko sillä välin tomaatit halutun kokoisiksi palasiksi ja kunhan kasvikset pannulla ovat vähän pehmentyneet, heitä tomaatit sekaan ja anna lämmetä 1-2 minuutin ajan. Mausta mielen mukaan, itse tyydyn hyvälaatuiseen suolaan, pippuriin sekä muutamaan rouhaisuun Santa Marian Chili Explosion maustemyllystä.

Se kuka sanoo, että kasvisten käyttö ruuanlaitossa vie liikaa aikaa, vastaan että pöh pöh. Sillä välin, kun jauheliha paistuu pannulla (tai keittiöön nakittamasi puoliso paistaa sitä), pilkkoo kasvikset. Ruoka on lautasella 15 – 20 minuutissa. Ja se, joka sanoo, että kasvikset ovat kalliita. Sanon jälleen pöh pöh. Laskeskelin, että tuo kahden hengen annos maksaa noin euron. Siis yhden euron. Sillä hinnalla saat yhden räkäisen juustohampurilasen kultaisilta kaarilta. Mietipä sitä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *